Спряганият за почти сигурен нов старши треньор на "Барселона" Шави Ернандес за първи път публично заяви, че иска да се завърне в клуба.

Бившият халф е наставник на катарския "Ал Сад", който бе категоричен преди дни, че няма да освободи Шави, не е в такъв момент от сезона. В началото на седмицата "Барселона" прати емисари, който на място да договорят сделка с катарците и да се приберат с един от героите в историята на Барса.

"Разговарям с Барса от дни, коментира световният и европейски шампион с Испания, цитиран от световните агенции. - Клубът знае какво е моето желание и аз се надявам, че казусът скоро ще бъде решен.

Това, което знам е, че двете страни водят преговори. Не мога да кажа много, но аз съм позитивен човек. Всичко е въпрос на общо решение. Трябва да се постигне разбирателство - това е всичко. Мото желание е да се върна у дома. Това би било прекрасно и вълнуващо."

Шави е единственият специалист, споменавам от медиите за наследник на уволнения Роналд Куман. 

Той има 779 мача за "Барселона" и е спечели 25 големи трофея в периода 1998-2015 г. Отказа се от футбола през 2019 г. и стана треньор на "Ал Сад", за който играеше до момента. Отборът спечели титлата през миналия сезон и е без загуба в 36 поредни двубоя.

В същото време "Барселона" заема деветото място в Ла Лига и е на 9 т. от лидера "Реал Сосиедад". Временно начело на "блаугранас" е Серхи Бархуан.