Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Демократична България" не се е съсредоточила само върху темата за правосъдната реформа, а работи за модернизация на българската държавност. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред БНТ.

Той изтъкна, че България неизменно се свързва с корупция, което е проблем за чуждите инвеститори.

"Съдебната рефора ни преследва, защото така и не я направихме", каза Иванов.

И изтъкна, че без съдебна реофрма няма да има нито План за разивтие, нито Шенген, нито Еврозона.

"Има хора, които са недосегаеми. Корупцията се доказва, ако имаш прокуратура. А прокуратурата гледа в тавана и си свирка, когато става дума за гражданина Пеевски. Най-проверваният и нищо не е открито за него. Дайте да си реформираме прокуратурата, тя да си свърши работата, торбите, шкафчетата, Прокопиев, ако нещо е направил, Пеевски, ако нещо е направил", каза Иванов.

Той коментира и епидемията от коронавирус.

"Единственото решение, с което разполагаме, е ваксинирането. Трябва доброволно, убедено, информирано да го правим. За информационна кампания и национален план за ваксинация настоявахме още от миналата есен", каза Иванов.

Той изтъкна, че "Демократична България" е внесла предложение за отпускане на пари за информационна кампания, но то не е било подкрепено. Не било прието и предложението за контактна група от експерти.

"COVID  няма да си тръгне току-така. Планиране му е майката и ваксинация", каза Иванов.

Според него политическата криза е израз на дълбока системна криза на българската държавност, която е заразена от системна корупция.

"Това положение се вижда от все повече български граждани и външни партньори", изтъкна Иванов.

И допълни, че системната корупция е свързана със "Сарайския модел", който е на Държавна сигурност.

"Правителство на промяната трябва да има. Мнозинството избиратели, извън тези на ГЕРБ и ДПС, иска край на този модел. Избирателите на ГЕРБ са в политическа изолация заради партийното си ръководство", каза Иванов.

Според него обединението на партиите трябва да става около амбициозни цели.

"България може да бъде амбициозна, горда страна. Трябва да излекуваме българската държавност, да спрем корупцията и несправедливостта, законът да се прилага еднакво за всички", заяви Иванов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари

Върховенство на правото!

Точно както ни преследват и негативите от неразрешени системни катаклизми, като фалита на КТБ например. Тумори не се лекуват с тишина и забрава.

Безплатен въпрос за платената публикация

Колко струва да се изплющиш платено в многотиражката?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.