"Байерн" (Мюнхен) и "Ювентус" са първите отбори, които и на теория си осигуриха участие в плейофите на Шампионската лига следващата година - те записаха победи и в четвъртия кръг, така имат пълен актив. 

Много близо до осминафиналите и е "Челси", а в някои групи битката е изключително интересна и такава ще бъде явно до самия край.

Група Е

"Байерн" разби "Бенфика" с 5:2 у дома, а Роберт Левандовски реализира хеттрик. 

В другия двубой "Барселона" измъкна 1:0 като гост на "Динамо" (Киев). В първия европейски мач на каталунците без Роналд Куман единствения гол отбеляза Ансу Фати в 70-ата. 

Баварците са уверено начело с 12 т., а Барса има 6 и в следващия кръг може да си осигури осминафинал, стига да победи на "Камп ноу" "Бенфика", който е трети с 4 т. "Динамо" е записал само 1 т.

Група F

Тук ситуацията е доста е по-заплетена и се очертава да се разплете в заключителните срещи. Засега "Манчестър Юнайтед" и "Виляреал" са начело с по 7 т., "Аталанта" е с 5, а "Йънг Бойс" е последен с 3 т.

Снощи за пореден път Кристиано Роналдо бе човекът, спасил "Юнайтед" - за 2:2 на терена в Бергамо. Йосип Иличич откри в 12-ата минуа за "Аталанта", а в 45-ата португалецът изравни. Дуван Запата даде нов аванс на домакините в 58-ата, като попадението бе зачетено с ВАР.

Течеше добавеното време, когато с кинжален удар №7 донесе много важна точка за "червените дяволи", но и снощи представянето им бе много под очакванията.

"Виляреал", чиито треньор Унай Емери е желан от "Нюкасъл", спечели с 2:0 срещу "Йънг Бойс". В следващите двубои манчестърци гостуват в Испания, а швейцарците приемат "бергамасите".

Група G

"Волфсбург" победи "Залцбург" с 2:1, а "Лил" обърна "Севиля" с 2:1 като гост.

Въпреки загубата австрийският шампион продължава да бъде начело със 7 т., следван от "Лил" и "Волфсбург" - по 5, а "Севиля" е на дъното с 3.

Мачовете в следващия рунд на 23 ноември са "Лил" - "Залцбург" и "Севиля" - "Волфсбург".

Група H

"Ювентус" най-сетне показа голова мощ този сезон - 4:2 срещу "Зенит" (Санкт Петербург), независимо че до 58-ата мин. резултатът бе 1:1. Паоло Дибала вкара два пъти, а по веднъж Федерико Киеза и Алваро Мората.

"Челси" пък не сбърка на терена на "Малмьо" - 1:0 с попадение на Хаким Зиех в 56-ата. Юве води колоната с 12 т., второто място е за "Челси" - 9, "Зенит" засега е трети и в Лига Европа с 3 т., а срещу името на "Малмьо" продължава да стои нула.

Следва шоуто "Челси" - "Ювентус", като дори точка стига на лондончани в последните два мача, но те ще искат да вземат повече, за да спечелят групата.

Програмата за тази вечер

Група А

22:00 "Манчестър Сити" - "Брюж"

22:00 "Пари Сен Жермен" - "РБ Лайпциг"

Група В

19:45 "Милан" - "Порто"

22:00 "Ливърпул" - "Атлетико" (Мадрид)

Група С

22:00 "Спортинг" (Лисабон) - "Бешикташ"

22:00 "Борусия" (Дортмунд) - "Аякс"

Група D

19:45 "Реал" (Мадрид) - "Шахтьор" (Донецк)

22:00 "Шериф" (Тираспол) - "Интер" (Милано)