Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Изложба, посветена на шведската писателка Астрид Линдгрен и на нейната героиня Пипи Дългото чорапче, гостува до 8 ноември в Централното фоайе на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Това съобщи пресцентърът на висшето училище.

Експозицията се организира от посолството на Швеция в България, в партньорство със специалността "Скандинавистика" към Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет, предаде БТА.

Текстовете и илюстрациите към изложбата дават информация за 75-годишнината на емблематичната творба на Астрид Линдгрен - "Пипи Дългото чорапче", за предисторията на написването и издаването й, за отзвука й в Швеция и в международен мащаб, за съвременната актуалност на проблемите и за въпросите, които произведението поставя.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.