"Тотнъм" потвърди новината от снощи - Антонио Конте е новият мениджър на тима. Италианецът е подписал договор за година и половина, а според "Дейли мейл" брутната му заплата е около 13 милиона паунда.

Конте беше начело на "Челси", с който стана шампион и носител на купата на Футболната асоциация в периода 2016-2018 г. След това той стигна върха и в родината си като старши треньор на "Интер".

Заради съкращаване на бюджета той напусна миланския гранд в края на миналия сезон. След това преговаряше именно с "Тотнъм", но двете страни не се разбраха и в крайна сметка "шпорите" се насочиха към уволнения вчера Нуно Ешпирито Санто.

Любопитно е, че само допреди няколко дни Конте беше свързван с "Манчестър Юнайтед" - за наследник на Оле Гунар Солскяр. В събота "червените дяволи" биха "Тотнъм" с 3:0 и поне засега норвежецът оцеля.

В изявление, публикувано от "Тотнъм", Конте заявява, че през лятото преговорите се са провалили заради скорошната му раздяла с "Интер", в която е бил "емоционално въвлечен". Той не се е чувствал готов да продължи да работи другаде. Сега "ентусиазмът и целеустремеността" на президента на лондонския клуб Даниел Леви го накарали да приеме офертата.

Междувременно друг тим от Висшата лига - закупеният наскоро със саудитски капитали "Нюкасъл", се надява да върне на Острова друго голямо име в треньорската професия - Унай Емери. Испанецът предвождаше "Арсенал".

Новите собственици на "Нюкасъл" уволниха Стив Брус и са решени в близко бъдеще да се конкурират с грандовете в Премиър лийг. Те са готови да платят на "Виляреал", на който Емери е треньор, и с който спечели Лига Европа през миналия сезон.

Емери може да поема "свраките" още преди уикенда - поне такава е целта на новите босове, съобщава Би Би Си.