МВР, НАП и ДАНС влязоха в Община Пазарджик. Проверява се сигнал за финансови злоупотреби, ощетили общинския бюджет.  Това стана ясно сутринта.

Към края на работния ден от вътрешното министерство поясниха, че всъщност се касае за сигнали с 3 адресата - до министъра на вътрешните работи, председателя на ДАНС и изпълнителния директор на НАП. 

Те касаели "извършени закононарушения в община Пазарджик".

Затова и от ведомството пускат видео и снимки, но не дават почти никаква конкретика повече. 

"В хода на проверката са изискани и предоставени по официален ред материали във връзка със сигналите. Предстои анализ на събраните документи", витиевато съобщават от вътрешното ведомство.

Първоначално от Община Пазарджик отказваха коментар.

После кметът Тодор Попов - типичен несменяем "сървайвър" на поста от повече от десетилетие, даде остра пресконференция. На нея той говори, че не е от Левуново, че "всички сме от село, но на някои им личи", и по адрес явно на полицията - че "им знае схемите", че ще го "наредят с алкохол и наркотици", ще седи една година по арестите. Обвиняваше също така, че толкова им е капацитетът - явно на разследващите, и дори заяви, че тези, които стоят зад акцията срещу него, на изборите щели да получат оценка слаб.

Тодор Попов многократно е проверяван за финансови злоупотреби през последните години, но до момента нито една проверка не доказа нарушения.

Преди дни той остана без шофьорска книжка, след като при проверка на пътя отказа да бъде тестван за наличие на алкохол. Книжката му е отнета за 2 години. Ще плати и глоба от 2000 лева.

Ето и целия текст на МВР съобщението:

Във връзка с постъпили сигнали до министъра на вътрешните работи, председателя на ДАНС и изпълнителния директор на НАП за извършени закононарушения в община Пазарджик е направена проверка. Действията са реализирани днес от екипи на ГДНП, ДАНС и НАП. В хода на проверката са изискани и предоставени по официален ред материали във връзка със сигналите. Предстои анализ на събраните документи. Работата по изясняване на фактите и обстоятелствата продължава.