До ски пистите и на ски съоръженията ще се стига и допуска без зелен сертификат.

Това стана ясно на онлайн среща между министъра на туризма Стела Балтова и представители на зимните ски курорти в България.

Балтова представи Правилата за прилагане на противоепидемични мерки при извършване на туристическа дейност през зимен сезон 2021/2022 и обсъди подготвения Здравен протокол за зимния сезон, съобщиха от Министерствотото на туризма. Предстои съгласуването му с Министерството на здравеопазването и до дни той ще бъде окончателно утвърден, посочват от ведомството.

В рамките на срещата пред участниците са представени и резултати от представително проучване за нагласите на българите за предстоящия зимен сезон и намерението им за почивка. 

74 процента оценяват потенциала на зимния туризъм в страната като добър, 54,6 процента са на мнение, че българските зимни курорти отбелязват напредък и подобрение в предлаганите условия за туризъм.

В разгара на четвъртата COVID-вълна 12,8 процента заявяват, че планират поне едно туристическо пътуване или почивка през предстоящия зимен сезон 2021/22 г.