Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Българският енергиен холдинг е поел дълга на „Топлофикация София” към „Булгаргаз”. Дългът е 121 милиона лева. Това е съобщил изпълнителният директор на „Булгаргаз” Николай Павлов на заседание на КЕВР, на което беше обсъдена цената на природния газ за ноември.

Доставките на синьо гориво  към столичното топлофикационно дружество са гарантирани за ноември.

Така БЕХ поема пореден дълг на "Топлофикация" само и само, за да налее ликвидност на доставчика "Булгаргаз". 

Както Клуб Z вече писа, обаче, този път от БЕХ имат предложение - да влязат със собственост в "Топлофикация" срещу дълга й. Идеята е да извършат модернизация и да не се налага да цедират повече задължения. 

"Топлофикация" вече е била държавна, но първото правителство на Борисов я върна в общината.

На срещата в Комисията днес е съобщено и  че предлаганата цена от 124,76 лв. за мегаватчас от следващия месец може да бъде малко по-ниска, защото има понижение на стойностите на европейските газови пазари през последните няколко дни.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.