Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Окръжната прокурорка на Ню Мексико Мери Кармак-Алтлайс обяви, че все още могат да бъдат повдигнати наказателни обвинения за смъртта на Халина Хътчинс на снимачната площадка на Rust, предаде Си Ен Ен.

"Не сме изключили нищо", подчерта тя пред "Ню Йорк Таймс". "Всичко на този етап, включително наказателни обвинения, е на масата".

Кармак-Алтлайс сподели пред вестника, че терминът "реквизитен пистолет" е подвеждащ и че оръжието, убило Хътчинс, е "истинско".

Окръжната прокурорка обяви, че в момента разследването е фокусирано върху това какви патрони са използвани и кой ги е поставил в оръжието, изстреляно от Болдуин.

"Имало е огромно количество куршуми на снимачната площадка и трябва да разберем какъв вид са", заяви Кармак-Алтлайс и добави, че слуховете за стрелба по мишени с истински оръжия по-рано в деня на убийството на Хътчинс са "непотвърдени".

При инцидента бе ранен в рамото режисьорът на филма Джоел Соуса. Той разказа, че фаталният куршум е бил изтрелян, докато Болдуин е тренирал бързо вадене на пистолета от кобура си.

Актьорът "седеше на пейка в църква на снимачната площадка и тренираше "cross draw" (бързо изваждане на пистолет от кобур, който се намира на противоположната част на тялото от ръката, която го вади, бел. ред.), сподели Соуса.

Соуса гледал над рамото на Хътчинс... "когато чу нещо, което прозвуча като камшичен удар и след това пукане".

Той добави, че на снимачната площадка дочул израза "студено оръжие", което означава, че по план пистолетът е трябвало да бъде без куршуми. По думите му трима души са поставяли куршуми в оръжията, след което са минавали проверка от оръжейник и първия асистент на режисьора. 

Прокурорката Глория Алред обяви, че сценаристката Мами Мичъл разполага с доказателства и информация, които "ще са от помощ на разследването".

Мичъл е стояла близо до Хътчинс и Соуса и веднага позвънила на 911 след инцидента.

"Халина е била приятелка и близка колежка на Мами", отбеляза Алред. "Тя е шокирана от загубата на приятелката си, която бе невероятна жена".

Междувременно от Ню Мексико обявиха, че ще минат седици преди да излязат резултати от аутопсията. 

Продуцентите на Rust водят собствено разследване на инцидента, предаде "Дедлайн".

"В допълнение към помощта ни за разследването на властите, наехме правен екип от "Jenner & Block", който да проведе собствено разследване", се казва в съобщение, изпратено до актьорския и технически екип. "Те гарантират, че ще има дискретност, независимо кого интервюират и какви са заключенията им."

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.