Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) е шокирана от появилите се в медиите кадри от смъртта на млад музикален изпълнител. Това е грубо нарушение на етичните стандарти в журналистиката и е чудовищно спрямо близките на загиналия.

Става дума за видео, показващо тялото на самоубилия се млад поп фолк изпълнител Денис Теофиков, който сложи край на живота си, скачайки от висока жилищна сграда в София, и първоначалната реакция на неговата приятелка. 

"АЕЖ – България се свърза незабавно със Съвета за електронни медии и настоява медиите сами да свалят това видео от сайтовете си, а в рамките на правомощията си СЕМ да предприеме действия за премахването му от всички сайтове.

Досега видеото е качено от сайта „Флагман“ и е публикувано от „Блиц“, „ПИК“ и „24 часа“.

Към 15:14 часа „24 часа“ свали статията, а видеото вече не е достъпно в YouTube", съобщават от АЕЖ.

Денис Теофиков бе на 21 години, а кариерата му започна в "България търси талант".  От малък се занимава с музика, а любовта си към нея е наследил от своите родители, които също са музиканти. Учи в Национално музикално училище "Любомир Пипков".

По време на първите месеци от пандемията записа песента "И това ще отмине", чиято идея бе да успокои българите, че ще преодолеем пандемията, ако спазваме мерките на Националния оперативен щаб, и скоро ще се върнем към нормалния си начин на живот.

Коментари

.....

Интересно защо в такъв контекст пишете за тази трагедия, а не нормално както с тази при Алек Болдуин...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.