Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) е шокирана от появилите се в медиите кадри от смъртта на млад музикален изпълнител. Това е грубо нарушение на етичните стандарти в журналистиката и е чудовищно спрямо близките на загиналия.

Става дума за видео, показващо тялото на самоубилия се млад поп фолк изпълнител Денис Теофиков, който сложи край на живота си, скачайки от висока жилищна сграда в София, и първоначалната реакция на неговата приятелка. 

"АЕЖ – България се свърза незабавно със Съвета за електронни медии и настоява медиите сами да свалят това видео от сайтовете си, а в рамките на правомощията си СЕМ да предприеме действия за премахването му от всички сайтове.

Досега видеото е качено от сайта „Флагман“ и е публикувано от „Блиц“, „ПИК“ и „24 часа“.

Към 15:14 часа „24 часа“ свали статията, а видеото вече не е достъпно в YouTube", съобщават от АЕЖ.

Денис Теофиков бе на 21 години, а кариерата му започна в "България търси талант".  От малък се занимава с музика, а любовта си към нея е наследил от своите родители, които също са музиканти. Учи в Национално музикално училище "Любомир Пипков".

По време на първите месеци от пандемията записа песента "И това ще отмине", чиято идея бе да успокои българите, че ще преодолеем пандемията, ако спазваме мерките на Националния оперативен щаб, и скоро ще се върнем към нормалния си начин на живот.