Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В Китай със завършен ваксинационен цикъл са около 75,6 на сто от населението, съобщи Ройтерс, цитирайки говорителя на Националната здравна комисия. Данните са към 23 октомври. 


Около 1,068 милиарда души са получили необходимите дози от ваксините срещу коронавирус при население от 1,412 милиарда, каза говорителят Ми Фън. Поставени са общо 2,245 милиарда дози. 


Тези, които са получили последната си доза преди най-малко шест месеца, могат да си поставят трета, подсилваща доза, като приоритетни са групите на работещите във важни за държавата сектори, по-възрастните хора и тези, които са с отслабен имунитет. 


Китай до голяма степен е овладял разпространението на коронавируса в повечето си райони. Отделните епидемични взривове са по-слаби в сравнение с други страни, отбелязва Ройтерс. 

В същото време у нас, където ваксинацията не върви, продължава недоволството от новите противоепидемични мерки, изискващи представяне на зелен сертификат при влизане в мол. Снощи тълпа граждани щурмува старозагорския мол “Галерия” с викове "Сърце, душа, за България" и "Българи юнаци”.

Коментари

Всяка информация от Китай подлежи на съмнение

Интересно как са стигнали до живеещите в пещери 30 милиона китайци в привинция Шанси (по информация на в. Лос Анджелис Таймс от 2012 г) . Там, на платото Лаис почвата е мека, което прави изкопаването на дом в земяата значително лесно. През 2020 г на няколко пъти Пекин официално обяви краяа на ковида. Дни след тези декларации, много милионни градове само на 70-80 км от Пекин усъмваха под военна обсада. Под въпрос е и доколко китайските ваксини са ефикасни. СЗО и ЕС категорично отказаха да ги одобрят за използване заедно с руската Спутник. Следете по-внимателно развитието на събитията около лъжеца Антъни Фаучи. Тези дни пресата в Щатите изнесе, че неправителствена организация в САЩ е "пропуснала" да информира за факта, че лабораторията в Ухан е успяла да постигне многократно по-голяма заразяемост на вируса на КОВИД–19. Това НПО е било под шпката на института на Фаучи.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.