Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Предишните управляващи насадиха трайно недоверие към ваксините."

Това заяви президентът Румен Радев пред министрите от служебното си правителство, които събра днес на консултации по повод разпространението на коронавируса в България. От четвъртък са в сила нови ограничителни мерки, които обаче се посрещат с недоволство. В същото време в редица населени места леглата за болни с COVID-19 са на привършване.

Президентът поиска бързо връщане на децата в клас.

 

От срещата отсъства премиерът Стефан Янев.

"Въпреки прилаганите мерки, болниците се задъхват. Същото наблюдаваме и в държавите от Източна Европа. Алтернативите бяха или правителството да затвори напълно държавата като предишните управляващи, или да приложи гъвкав подход. Подкрепих вашето виждане, защото считам, че затварянето на държавата е крайна мярка.  Още помним изгонването на хората от градинките”, обърна се към министрите си президентът.

Той поръча на правителството да работи за най-бързо връщане на децата до четвърти клас в училище, а т.нар. безплатни антигенните тестове да са наистина безплатни, а не хората да плащат по 10-15 лева за тях.

"Ние броим заболелите, докато другите броят гласове. Напълно осъзнавам негативния ефект от решението за сертификатите, особено в дните преди изборите, но за мен приоритет са хората, а не рейтингът. Готов съм да платя цената на всички битки, които трябва да водим, за да защитим живота и здравето на хората”, каза президентът.

Образователният министър Николай Денков обясни, че всеки ден 400-500 деца се диагностицират като положителни на коронавирус и докато не се гарантира безопасна среда в училище, няма как да се възобновят учебните занятия.

“Приемаме критиката. Носим вина, че хората не бяха подготвени, но трябва да осигурим безопасни условия”, каза образователният министър. 

Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров заяви, че решение на проблема би било масово тестване на учениците в училище, за което имало щадящи тестове под формата на близалки.

Стойчо Кацаров предлага тестове под формата на близалки за учениците.

 

“Докато съм здравен министър, няма да позволя да се бърка в носа на децата”, заяви Стойчо Кацаров. 

Стойчо Кацаров обеща до понеделник на обед да се реши проблемът със заплащането на антигенните тестове, които държавата дава безплатно на болници и лаборатории, но те начисляват такса за вземане и обработка на пробата. 

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков заяви, че МВР е готово да се включи в съвместни екипи по контрол на проверките за спазване на мерките.

Вътрешният министър Бойко Рашков обеща МВР да се включи в контрола при спазването на мерките. 

 

Коментари

"Предишните управляващи насадиха трайно недоверие към ваксините.

Все съм допускал че наглоста на червения президент ще има някакви граници.... но днес се убедих, че злобата и наглостта му са безгранични!

Мръсник!

Егати наглеца, егати мръсника си ти Радев! Предишното управление си скъза задника, за да осигури достатъчно ваксини, когато те бяха все още дефицитни! Ти в това време призоваваше хората да не се поддават на "вируса на безразличието и манипулацията"! И поведе с вдигнат юмрук лумпените, които горяха маски пред президентството!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.