Двамата основоположници на "Кис" Джин Симънс и Пол Стенли са в пъти по-богати от новобранците Томи Тейър (китара) и Ерик Сингър (барабани). Но и между тях самите има драматична разлика, става ясно от статия в метъл изданието metalcastle.net.

Любопитна подробност е, че рождените имена на Симънс и Стенли всъщност са Хаим Уитц и Стенли Берт Ейзен, като първият дори е роден в Израел.

И така стигаме до въпроса: кой всъщност е най-богатият от "Кис" - група, която е всепризната машина за пари чрез мърчъндайз, безкрайни "сбогувания",  реюниъни, трибютни преиздавания, луксозни бокссетове, маскиране, демаскиране и каквото още се сетите... 

Басистът или "Демонът" Джин Симънс е притежавал към 2021 г. лично състояние от 450 милиона долара, пише изданието. Роденият през 1949 г. басист и вокал е и в топ 15 на най-богатите рокаджии, отбелязва още Metalcastle, като препраща към своя класация, за която пояснява, че е съставена по данни от Forbes, Wealthy Gorilla, Celebrity Net Worth, and The Richest.

Симънс всъщност е ужасно верен на "Кис" през цялата си кариера - той има едва два солови албума - от 1978 г. и от 2004-а.

Безспорно по-"гламурният" вокал и китарист Пол Стенли се нарежда след него със скромните $ 200 млн. Естествено, също както Симънс, Пол Стенли е съосновател на "Кис" през не съвсем близката 1973 г.

Той пее повечето соловокални партии и в 20-те студийни албума на бандата, последният от които е Monster от 2012 г. (излишно е да напомняме, че след това дойде познатият номер със "сбогуването" и поредните гига турнета - каквото, междувпрочем тече дори в момента под името End of the Road, б.р.).

Доста по-назад в класацията e Ерик Сингър. Той свири с бандата с прекъсвания от 1991 г., както отбелязва рок изданието. Преди това обаче е блъскал барабаните зад гърба на Алис Купър, Брайън Мей.

На фона на цялата тази забележителна кариера Сингър е "сложил зад гръб" някакви си 18 милиона долара.

Най-"беден" в тази бляскава роккорпорация е солокитаристът Томи Тейър. Освен, че е "младежът" в групата - роден е през 1960 г., Томи свири трайно с "Кис" от 2002 г. За това време има състояние от 10 млн. щатски долара, или 45 пъти по-малко от басиста си... Нали уж басистите не разбираха нищо от музика, а?

Това никак не променя факта, че Томи е страхотен симпатяга и пее убийствено...