Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Рома" понесе тежко поражение - 1:6 като гост на норвежкия "Бодьо Глимт" в третия кръг на Лигата на конференциите. В същата група е и ЦСКА-София, който снощи отстъпи на украинския "Зоря" - 0:1 в София.

Футболна Европа говори за крушението на "вълците" на изкуствения терен в Бодьо в мач, игран при типични за района условия - дъжд, вятър и студ. Специалния, който пое "Рома" през юни, заложи на състав предимно с резерви.

И плати цената - това е най-тежката загуба в цялата му кариера като брой допуснати голове. Той има 0:5 срещу "Барселона" начело на "Реал" (Мадрид) - през 2010 г. Снощният двубой бе под номер 1008 за португалеца като треньор.

В титулярния състав той пусна вратаря Руи Патрисио, Ел Шарауи и Борха Майорал, останалите по-често седят на скамейката. По-късно се появиха капитанът Лоренцо Пелегрини, Брайън Кристанте, Тами Ейбрахам и Хенрик Мхитарян.

"Отговорността е моя, коментира Моуриньо. - Заложих на футболисти, които играят по-малко. Решението е мое, исках да дам почивка на много състезатели. Имах добри намерения, желанието ми бе да предоставя шанс на хора, които работят сериозно, а получават по-малко възможности. Пък и ротирах състава на този изкуствен терен и в студа."

"Никога не съм повдигал въпроса, че сме лимитирани откъм опции. Ние имаме 13 основни футболисти, останалите са на друго ниво. Загубихме от по-силен отбор. Просто е - "Бодьо" е по-качествен тим от нашия титулярен състав днес."

Капитанът Лоренцо Пелегрини заяви, че е "ядосан".

"Нямам много какво да кажа. Искам да се извиня за това представяне. Трябва да се върнем по-силни. Каквото имахме да си кажем, си го казахме в съблекалнята. Понякога се нуждаеш от шамар в лицето и ние получихме такъв. Напълно заслужено. Трябва да се поучим от този срам и да го изтрием до края на сезона. Не, аз съм ядосан, не съм разтревожен или огорчен. Просто ядосан", коментира халфът.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.