"Рома" понесе тежко поражение - 1:6 като гост на норвежкия "Бодьо Глимт" в третия кръг на Лигата на конференциите. В същата група е и ЦСКА-София, който снощи отстъпи на украинския "Зоря" - 0:1 в София.

Футболна Европа говори за крушението на "вълците" на изкуствения терен в Бодьо в мач, игран при типични за района условия - дъжд, вятър и студ. Специалния, който пое "Рома" през юни, заложи на състав предимно с резерви.

И плати цената - това е най-тежката загуба в цялата му кариера като брой допуснати голове. Той има 0:5 срещу "Барселона" начело на "Реал" (Мадрид) - през 2010 г. Снощният двубой бе под номер 1008 за португалеца като треньор.

В титулярния състав той пусна вратаря Руи Патрисио, Ел Шарауи и Борха Майорал, останалите по-често седят на скамейката. По-късно се появиха капитанът Лоренцо Пелегрини, Брайън Кристанте, Тами Ейбрахам и Хенрик Мхитарян.

"Отговорността е моя, коментира Моуриньо. - Заложих на футболисти, които играят по-малко. Решението е мое, исках да дам почивка на много състезатели. Имах добри намерения, желанието ми бе да предоставя шанс на хора, които работят сериозно, а получават по-малко възможности. Пък и ротирах състава на този изкуствен терен и в студа."

"Никога не съм повдигал въпроса, че сме лимитирани откъм опции. Ние имаме 13 основни футболисти, останалите са на друго ниво. Загубихме от по-силен отбор. Просто е - "Бодьо" е по-качествен тим от нашия титулярен състав днес."

Капитанът Лоренцо Пелегрини заяви, че е "ядосан".

"Нямам много какво да кажа. Искам да се извиня за това представяне. Трябва да се върнем по-силни. Каквото имахме да си кажем, си го казахме в съблекалнята. Понякога се нуждаеш от шамар в лицето и ние получихме такъв. Напълно заслужено. Трябва да се поучим от този срам и да го изтрием до края на сезона. Не, аз съм ядосан, не съм разтревожен или огорчен. Просто ядосан", коментира халфът.