Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на управляващата в Полша консервативна партия "Право и справедливост" Ярослав Качински обвини европейските институции в опит да предизвикат смяна на властта в страната, предаде ДПА, цитирана от БТА,

Брюксел иска "сервилно и послушно" полско правителство, заяви днес Качински пред в. "Газета полска".

Крайната цел на Европейския съюз, каза той, е една напълно недемократична свръхдържава с "йерархизация на хората, основана да даването на суверенен статус на някои - Германия и германците, например, но не на Полша и на поляците", казва Качински.

По време на дебати в Европейския парламент вчера полският премиер Матеуш Моравецки защити постановено от полския Конституционен съд решение, което постави под въпрос предимството на правото на ЕС пред полското.

Европейската комисия разглежда решението на съда като много проблематично, защото то може да даде на полското правителство оправдание да пренебрегне решенията, постановени от Съда на Европейския съюз, които не харесва.

На дебатите председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заплаши Полша с нови наказателни процедури, които може да доведат до орязване на отпусканите европейски фондове или до отнемане на правото на глас на Полша при вземане на решения от ЕС.

В отговор Моравецки обвини Европейската комисия в изнудване.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.