Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Собствениците на заведения за хранене и развлечение обявиха "тотален бойкот" на представените от служебния здравен министър Стойчо Кацаров противоепидемични мерки, които ще влязат в сила от четвъртък. Те също поискаха неговата оставка.

В позиция от Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) заявяват, че предложените днес ограничения не са били коментирани на срещите между представителите на ресторантьорския бизнес и здравните власти.

По-рано днес бе обявено, че от 00:00 на 21 октомври се въвежда "зелен сертификат" за всички дейности, провеждащи се на закрито, и за посещение на всички обществени закрити места с изключение на аптеки, банки и хранителни магазини.

Няма да се изисква сертификат за деца под 12 години. Мерките ще останат в сила поне две седмици, а ако не сработят, предстои национален локдаун, закани се здравният министър.

Ето и пълното съобщение на БАЗ и СЗБ:

"На първо място нашето искане беше тестове за наличие на антитела да се признават, а държавната администрацията да бъде поставена при същите условия, като нашите служители. Не са това, което вие казахте, че ще напишете в заповедта. Излъгахте ни най-нагло и безочливо! Освен това, трябваше ограниченията да важат и за всички нехранителни обекти над 200 квадратни метра.

Пак свещените крави и за тази власт се оказва армията от държавни служители, на които ние плащаме заплатите и осигуровките. Както и едрия капитал, в лицето на големите чуждестранни вериги, за сметка на средния и малкия бизнес в България!

Какво излиза – държавата налага ограничения за малкия и среден бизнес, с цел ограничаване на заразата, но няма да наложи същите условия за самата себе си! Цинично! Защо така, господа властимащи? Господин министър на здравеопазването, господин премиер, господин здравен инспектор? Имате ли да кажете нещо? Всъщност, вече не ни интересува каква нова лъжа ще изречете. Заминавайте си! Бързо, възможно най-бързо.

Припомняме единствените правила за издаване на зелени сертификати, при които браншовите сдружения се съгласиха да работят:

Всички условия за издаване на сертификати да важат за държавната администрация и структури.

Под условията за работа със сертификати да попадат всички нехранителни магазини с площ над 200 квадратни метра.

3а издаване на серификат да се приемат:

-положителен тест за антитела!!!!

-отрицателен антигенен тест

-отрицателен PCR тест

-сертификат за преболедуване

-сертификат за ваксинация

ОТНОСНО НОВАТА ЗАПОВЕД НА МЗ:

СЗБ и БАЗ обявяваме тотален БОЙКОТ на заповедта, докато тя не бъде написана по начин, който да обхваща абсолютно всички сектори на социалния и икономически живот в България! Затворете ни! Затворете бизнесите ни, затворете ни в затворите, но ние няма да участваме във вашите лъжи, демагогия и непукизъм!"

Коментари

Медицинският фашизъм

Елате утре на протеста против медицинския фашизъм в България.Време е всеки от нас да заеме страна, защото това засяга всички нас, нашата работа, нашата свобода! Град София, Министерството на здравеопазването 19.10.2021г. 12:00. https://www.facebook.com/events/229601182489223?ref=newsfeed

Фашизма

Фашизъм е в ситуация на пандемия да мислиш само за себе си и да обричаш други хора на смърт.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.