Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-известната световна криптовалута - биткойн, поскъпна днес до шестмесечен връх, надминавайки отново цена от 60 хиляди дола за една монета и вече се търгува твърде близко до абсолютния си рекорд, постигнат по-рано през годината през април. 

Днес биткойн поскъпна с нови 1,35% до ниво от 62 280 щатси долара по време на европейската търговия, но анализаторите очакват нов рекорд до края на дена, заради очакваното по-късно днес листване в САЩ на борсово търгувани фондове за водещата цифрова валута.

За да се стигне до този развой обаче монетата трябва да качи доста - до над 64 895 долара, колкото постигна през април. 

В рамите на последните 12 месеца биткойнът поскъпна с цели 425% спрямо неговите нива около 12 000 долара към средата на октомври 2020 г.

Месечното поскъпване само през октомври пък е с цели 40%. Основният двигател на стойност в момента е надеждата, че съвсем скоро можем да станем свидетели на борсово търгувани биткойн фондове или т.нар. ETF, които ще позволят на милиарди долари, управлявани от пенсионни фондове и други институционални инвеститори, да се влеят в сектора на дигиталните валути.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.