Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Неделните училища и българските медии по света трябва да си сътрудничат. Партньорството ще допринесе за това успехът на всяко наше неделно училище да отекне по целия свят, за да служи за пример на всички останали. За това призова министърът на образованието и науката проф. Николай Денков при откриването в Рилския манастир на 16-ата световна среща на българските медии, организирана от БТА.

Нашите 375 неделни училища в 45 държави от пет континента са може би най-развитата институция, която поддържа българския дух по света. Тази институция е възникнала отдолу нагоре – от родителите и децата, които искат да запазят българското в себе си независимо къде се намират“, каза министър Денков.

Той съобщи, че за 12 години броят на децата, които се обучават в българските неделни училища, е нараснал почти 10 пъти.

„Това показва как подкрепата от държавата-майка би могла да умножи усилията на хората по света, за се чувстват българи. Затова министерството не само ще продължи да подкрепя, а ще увеличи тази дейност, така че всеки, който иска да получи усещането за досег до държавата, да го получи от най-ранна детска възраст, да научи български, да се чувства свободно, да се интегрира в нашата страна“, обясни още проф. Денков.

Световната среща на българските медии цели да изгради мрежа и сътрудничество между български журналисти от цял свят, като им дава възможност да комуникират с представители на наши институции. Тазгодишното издание "Медии и истина" събира 27 журналисти от 17 държави, които правят български медии.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.