Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Инфлацията у нас стигна 4,8% за една година, съобщи Националният статистически институт. Това са данните за периода септември 2020 г. - септември 2021 г. От началото на годината поскъпването е 3,5%.

Най-голяма инфлация през септември т.г. се отчита при газа за централно газоснабдяване – 12,1%, учебниците – 5,5% и въглищата и дървата за отопление - по 4,7%.

Намаление се отчита при цените за културни събития (1%), ресторантите и хотелите (2,5%) и транспорта (1%).

Цените на продуктите в т.нар. малка потребителска кошница са се увеличили с два процентнти пункта от декември 2020 г. до септември 2021 г., като само за месец хранителните стоки в нея са скочили с 1,7%. Индексът на цените за малката кошница е измерител на средното относително изменение на цените на 100 социалнополезни и жизненонеобходими стоки и услуги, които се ползват от почти всички, включително от домакинствата с най-ниски доходи.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.