Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

За първи път от 28 години инфлацията в Германия мина 4%. Цените за бензин, ток, газ са рекордно високи и продължават д асе покачват. 

Първите фирми, продаващи газ, започнаха да фалират заради високите цени. „Отима“ обяви банкрут. Дори гиганти като Е.ON спряха да приемат нови клиенти, защото нямат достатъчно газ, съобщава вестник „Билд“.

ЕС публикува вчера нещо като наръчник с идеи как отделните членки биха могли да противодействат на повишаването на цените на основните суровини – с данъчни облекчения като в Испания и Италия или чек за отопление по-бедните като във Франция.

В Германия се обсъжда спешно повишаване на помощите за социално слаби, които в момента възлизат на 446 евро и с тях хората не могат да покриват основните си нужди.

Според експерти част от проблема с газовите доставки е създаден нарочно от Русия. В момента Путин използва ситуацията с недостига на суровини, за да притисне Германия в ъгъла. Русия подава нарочно по-малко газ по останалите си газопроводи към Европа, за да накара германското правителство да започне веднага експлоатацията на „Северен поток“ 2. Последствието от недостига на газ в момента е качване на цените му с 400%.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.