Шпионин, работещ за Русия, е заемал през 2017 г. висок пост във френското министерство на отбраната, заяви бившият директор на френското разузнаване Бернар Бажоле, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Бившият водещ разузнавач заяви това снощи пред телевизия Франс 5, в документален филм, посветен на руския президент Владимир Путин. Тогава министър на отбраната на Франция е сегашният външен министър Жан-Ив льо Дриан.

Бажоле добави, че е предал въпроса на изпълнителната власт.

"През предишните години казваха, че "всичко това е приключило след Студената война, вече не се налага да губим време със шпиони, които не съществуват и приоритет имат въпросите, свързани с тероризма. И въпреки това виждам, че шпионската дейност изобщо не е спирала и че средствата, които отделят руснаците и китайците, както и други, като - нека не се правим, че не виждаме - американците, никога не са били толкова големи".

Информацията за вербуван шпионин сред приближените на тогавашния министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан беше съобщена навремето от френската агенция "Медиапар", припомня АФП.