Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Специлизираната прокуратура е прекратила разследването за престъпен сговор между бившия зам.-председател на парламента - лидерът на "Воля" Веселин Марешки и двама от съпартийците му.

Това съобщава в. "Сега", позовавайки се на говорителя на спецобвинението Христо Кръстев.

През ноември 2018 г. главният прокурор тогава - Сотир Цацаров - поиска депутатските имунитети на шестима народни представители накуп - двама от БСП, един от ГЕРБ и трима от "Воля" - Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов. Основанието за последните трима бе за престъпление по чл. 321 ал. 6 НК (сговаряне на извършване на престъпления, чрез които се цели да се набави имотна облага). 

Става въпрос за проверка за груби и агресивни търговски практики от страна на дистрибутора на лекарствени продукти "Фармнет", собственост на Марешки, в която Таскова и Христов са мениджъри. Тримата са отправяли предупреждения към аптекарите, че ако откажат да купуват лекарствени продукти от "Фармнет", ще унищожат бизнеса им, твърдеше обвинението, като проверка за същото започна и Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). 

Разследването за престъпен сговор е било прекратено още през юли т.г. наблюдаващият прокурор е приел, че не става въпрос за изнудване, а за нелоялна конкуренция, отбелязва "Сега". А съгласно наказателният кодекс нелоялната конкуренция не е престъпление. Затова и е "сезирана" КЗК за евентуално установяване на административно нарушение.

Постановлението за прекратяване на разследването обаче е обжалвано в спецсъда и се чака произнасяне.

Коментари

....

Поредният невинен висш политик/изпран от родната съдебна система. В този контекст си мисля, че Брендо се прецака с украинското гражданство - тук можеше да стане дупетат и да си живее царски. При всяко дело срещу него - невинен! И толкоз. Схемата е проста.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.