Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руската санитарна служба Росселхознадзор ограничава временно доставките на фуражи и фуражни добавки от България, се посочва в днешно съобщение на ведомството, цитирано от БТА.

"От 21 октомври 2021 година Федералната служба за ветеринарен и фитосанитарен контрол въвежда временни ограничения за доставките на фуражи и фуражни добавки от всички предприятия в Република България", пише в съобщението, цитирано от ТАСС.

Решението е взето въз основа на незадоволителни резултати от проверка на българските предприятия, направена между 16 и 19 август тази година.

Според руската санитарна служба България не контролира в пълна степен растителните суровини, включително идващите от територията на други държави, за наличието на ГМО съставки. В предприятията няма проследимост на продуктите на всички етапи от производството. Освен това сертифицирането на стоки, изпращани до Русия, се извършва без лабораторно потвърждение за тяхното съответствие с показателите за безопасност, се допълва в документа.

Въпросът за промяна на статута на българските предприятия ще бъде разгледан по-нататък, след като бъдат отстранени установените несъответствия и предадени всички необходими материали и документи на Росселхознадзор.

По данни на Росселхознадзор в края на 2020 година обемът на фуражите и фуражните добавки, изпратени на територията на Русия от България, възлиза на 949 тона. Тази година показателят е на равнище 656 тона.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.