Преизбраният във вторник за президент на БФС Борислав Михайлов отправи призив към здравните власти да преразгледат заповедта, забраняваща присъствието на публика на стадионите. 

Тя бе издадена на 12 октомври - деня на конгреса на съюза в зала 1 на НДК.

В официалния сайт на БФС се посочва, че Михайлов е изпратил писмо до здравния министър д-р Стойчо Кацаров и шефа на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев.

"В писмото Михайлов подчертава европейските практики през последните месеци, както и фактът, че стадионите са открити съоръжения, като аргумент за допускане на зрители при представяне на необходимата документация за ваксина, преболедуване или валиден негативен тест за COVID-19 - по същия начин, по който успешно бе организиран извънредният конгрес на БФС, макар и в закрито пространство", се казва в информацията.

„Апелирам да бъде следван общоевропейският подход и футболните фенове да не бъдат дискриминирани и ощетени от възможността да наблюдават любимите си отбори на стадионите“, призовава президентът на БФС.

Вчера част от новото ръководство на "Левски" обяви, че приема мярката, но същевременно поиска държавата да помисли за финансови компенсации за клубовете.

Новият изпълнителен директор Иво Ивков и собственикът Наско Сираков казаха, че клубът е силно ощетен от липсата на публика, лишава се от стотици хиляди лева приходи, а имал и планове за събития до края на годината.

Сред останалите най-силно засегнати са ЦСКА-София и "Лудогорец", които имат още по два домакински мача в европейските турнири.