Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Както се и очакваше, не се предвижда юрисдикцията на Съда на Европейския съюз (СЕС) да бъде премахната при решаване на спорове между Съюза и Великобритания.

Това стана ясно при представянето на предложенията на Европейската комисия, които да подобрят функционирането на Протокола за Ирландия/Северна Ирландия.

Протоколът включва достъп на Северна Ирландия до единния пазар, а той е свързан със СЕС. В противен случай този достъп трябва да бъде отнет, заяви официален представител на Брюксел. Той добави, че предоговарянето му ще доведе и до несигурност на остров Ирландия.

Зам.-председателят на ЕК Марош Шефчович избягна пряк отговор на въпроса по тази тема. Той наблегна единствено върху предложенията, които ще облекчат придвижването на стоки между Великобритания и Северна Ирландия.

„Един камион, който пренася от Великобритания до супермаркетите в Северна Ирландия различни хранителни стоки като млечни продукти, месо, риба, плодове и зеленчуци, сега ще има нужда само от един сертификат, в който да се казва, че всички стоки отговарят на изискванията на ЕС. Дори да пренасяте стотици различни хранителни продукти, ви е необходим само един документ, вместо стотици различни“, заяви той.

Очаква се представители на ЕС да отпътуват за Лондон утре, за да дискутират новите предложения по Протокола. Те имат за цел да улеснят движението на стоки между Великобритания и Северна Ирландия след "Брекзит".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.