Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Днес се очаква да продължи огледът на заседналия край Камен бряг кораб. Машинното отделение и корпусът на плавателния съд са наводнени, което усложнява операцията по разтоварването на азотния тор. Също днес трябва да бъдат анализирани снимките, направени от двамата водолази, които вчера се качиха на "Вера Су".

Вече не се говори за спасителна операция, а за изваждане на потънал товар. защото корабът "Вера Су" се води официално потънал. Той не може да потъне повече, защото е застанал стабилно на плитчината край Камен бряг, съобщи БНТ.

Поради факта, че корабът е наводнен, е много трудно да се достигне до товара му, който трябва да бъде изваден. Обмислят се няколко варианта, като единият от тях е да се използват люковите закрития. За да се случи това обаче, е необходимо допълнително разрешение от Министерството на околната среда и водите.

Според експерти най-оптимистичната дата, на която може да започне изваждането на азотния тор, е 1 ноември. По думите на директора на "Морска администрация" всички експерти, които вече ще се качват на кораба, ще го правят от стръмните скали на Камен бряг.

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.