Българското първенство по хокей на лед започва утре, вторник, 12 октомври, с мача НСА - СК "Левски" от 20:30 в столичния Зимен дворец на спорта. В четвъртък пък играят ЦСКА и "Славия" - отново в същата зала и същия час.

В шампионата ще се включат пет тима - и първенецът "Ирбис скейт", освен посочените четири. Отборът на "Червена звезда" се отказа, така постижението от миналата година - цели шест тима, няма да бъде записано отново.

"Ирбис" е фаворит да защити титлата си, а основен съперник пак се очаква да бъде НСА, в който личат двама руснаци. ЦСКА също може да се намеси, а по-скромни са възможностите на "Славия" и "Левски". Тимът на "сините", който през миналата година се завърна при мъжете след дълго отсъствие, е и най-младият - със средна възраст около 19 г.

Ще бъдат изиграни два кръга, в които отборите ще се изправят всеки срещу всеки. След това първите четири ще спорят в плейофи (първия с четвъртия и втория с третия) и победителите ще бъдат излъчени във формат две победи от три срещи.

Победителите излизат във финали, а има и двубои за 3-4 място. Финалът трябва да е на 24 февруари.

И този сезон хокейните битки ще се излъчват пряко по канала B1B box, който се утвърди като телевизионен дом на ледената игра в България, подобно на други спортове.

Мъжкият ни национален отбор ще играе на Световно в група В на II дивизия (18-24 април 2022 г.) в Исландия. Освен състава на домакините, другите съперници ще бъдат Белгия, Австралия, Грузия и Мексико.

Клуб Z научи, че руски специалист се е заел с проекта да направи нов клуб във Варна. Както е известно, голям хотелски комплекс в Кранево разполага с пързалка, която работи целогодишно.