Националният селекционер Ясен Петров отклони въпрос за появилите се информации, че е получил много изгодна оферта от Китай и ще напусне тима до края на годината, когато изтича договорът му.

Отборът ни замина за Литва, където в неделя играе поредната си световна квалификация за Катар 2022. 

„Не, не, не... Аз имам мисия с тези момчета. Такива спекулации не искам да ги коментирам. Имам си мечти", рече Ясен Петров на столичното летище.

Той коментира без много обяснения и предстоящия идната седмица конгрес на БФС. От думите му стана ясно, че подкрепя Борислав Михайлов - бил е назначен от неговата администрация, макар и не от самия Боби, който тогава беше в оставка. Петров намекна, че може да напусне, ако се стигна до смяна на властта в родния футбол.

"При мен позицията е ясна, мен ме назначи това ръководство, аз ще бъда с това ръководство. Аз съм много точен и лоялен човек“, рече пловдивчанинът.

Той очаква труден мач. България победи Литва с 1:0 в София миналия месец и това бе първата ни победа от дълго време насам. Селекционерът очаква литовците да са с различен състав - завърнали са се основни играчи.

"Настроението е добро, очакванията - нашето намерение е да отидем и да покажем добро лице и да вземем добър резултат. Аз винаги имам самочувствие и се опитвам да го предам на момчетата, надявам се и те да го покажат на терена. Дай Боже да успеем."

Той отказа да коментира дали са верни твърденията, че на отбора са обещани солидни премии за победи над Литва и Северна Ирландия - следващата седмица.