Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Около две седмици да е периодът между поставянето на ваксините срещу грип и срещу COVID-19.

Това препоръчват експертите, пише на фейсбук страницата на Министерството на здравеопазването.

От МЗ напомнят, че грипът не е изчезнал, но заради пандемията в момента се правят повече изследвания за коронавирус и той остава на заден план. 

230 000 българи на и над 65 години могат да се ваксинират срещу сезонния грип безплатно, ако са здравноосигурени. Имунизацията ще става от втората половина на октомври при личните лекари.

Всяка година противогрипни ваксини за най-възрастните се осигуряват по линия на Националната програма за подобряване на ваксинопрофилактиката на сезонния грип 2019-2022 г., добавят от здравното министерство. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.