Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

До края на годината Европейската комисия ще внесе законодателно предложение за борба с фиктивните компании и злоупотребите с тях с цел укриване на данъци.

Това заяви пред Европейския парламент в Страсбург еврокомисарят за икономиката Паоло Джентилони.

Той участва в дебат посветен на скорошните разкрития за досиетата „Пандора“. Те уличиха и държавни ръководители във връзка с офшорки и притежание на недекларирани луксозни имоти по целия свят.

 

ЕК ще предложи също публикуването на ефективните данъчни ставки, които се плащат от мултинационалните компании.

„Ще стъжним живота на тези, които не искат да си плащат данъците“, увери Джентилони в пленарната зала.

Въпреки че Комисията досега е предприела редица мерки и инициативи срещу прането на пари и укриването на данъци, медиите продължават да публикуват скандални разкрития. Това според Джетилони се дължи на няколко причини.

Първо, част от мерките не са приложени още изцяло от страните членките на ЕС. Няма видими резултати от тези мерки.

Второ, хората, които искат да избегнат плащане или да укрият данъци, развиват нови практики, за да заобиколят съществуващите рамки. Икономическата дейност е по-бърза от дейността на който и да било законодател. И затова ЕС не бива да почива върху стари лаври, а да укрепи инструментариума за борба с тези явления, смята еврокомисарят.

Коментари

Калин

Само за Пеевски ли се пише в този сайт ! Пишете за Асен Василев, иначе приличате на "Работническо дело". Има новини за Асен Василев... Ставате смешни!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.