Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В Република Северна Македония до 4 октомври са били ваксинирани изцяло общо 791 141 души, а 425 са получили трета бустерна доза, съобщи министерството на здравеопазването на страната, предаде МИА, информира БТА. 

Така 47 процента от пълнолетното население е с една доза, а 44 процента от македонците над 18-годишна възраст са изцяло ваксинирани.

Процентът на напълно ваксинираните от цялото население на страната е 35 на сто.

Имунизирани са 53 процента от хората над 40 години, а 32 процента от македонците между 18 до 39 години са с една доза.

Така Македония, която е извън ЕС и по-трудно се снабдява с ваксини, се оказва доста по-напред от България в темповете на ваксинация. В нашата страна процентът на напълно ваксинираните е малко над 19 на сто като още от началото на ваксинационната кампания държим твърдо последното място в Европа. Темповете на ваксинация непрестанно спадат. С бустерна доза са 2705 души.

Наскоро България дари на съседната си държава 51 480 дози от "Пфайзер", но по-късно оттам съобщиха, че заради изтичане на срока на годност ще бракуват 13 000 от тях. Направихме подобно дарение и на Бутан, където вече са ваксинирани 64,3% от населението, макар държавата да е сред най-бедните в Южна Азия.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.