Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) обяви, че започва разледване срещу Александър Зверев заради обвиненията на бившата му приятелка, че е упражнил насилие над нея. Сагата продължава вече близо две години.

Германецът с руски корени е приел процедурата и отново е отрекъл да има вина, посочи още ATP.

"Обвиненията срещу Александър Зверев са сериозни и ние носим отговорност да ги разгледаме", обяви изпълнителният директор на асоциацията Масимо Калвели.

Това се случва независимо от факта, че незасимо разследване, поръчано от ATP, е завършило наскоро.

Зверев заяви през миналия месец, че е завел дело срещу онлайн медията Slate, която първа публикува информацията. Тя отговори, че застава зад журналистите, които са работили по нея.

Случаят е от октомври 2019 г. Оля Шарипова твърди, че е била насилена от Зверев по време на Мастърс турнира в Шанхай.

Същевременно Калвели добави, че независимото разследване е дало на ATP препоръки, целящи всички, въвлечени в тениса, да бъдат по-добре защитени. Той увери, че организацията ще се съобрази с тях и ще ги превърне в процес, който да се следва в бъдеще.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.