Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Откриха мъртва мечка в гората край село Арда. Тепърва ще изяснява дали е убита или е загинала по естествен път, съобщи Haskovo.NET.

По информация на местните жители стръвницата е убила 4 крави, 7 овце и е ранила още 3 за 10 дни. Хората в селата Арда и Могилица са живели в ужас, мечката влизала директно в дворовете и умъртвявала домашни животни. 

Местните припомнят, че преди време мечка уби възрастен мъж от село Кутела, а жена от Малка Арда и мъж от махала Люлка пострадаха тежко. Друг човек от село Беден бе нападнат в обора си и също имаше тежки наранявания. 

У нас мечката е защитен вид, убийството й, освен с глоба, се наказва и с лишаване от свобода.

Пред Министерството на земеделието е имало искане за отстрел на стръвницата.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.