Сър Алекс Фъргюсън се включи, макар и индиректно, в хора на критиците на мениджъра на "Манчестър Юнайтед" Оле Гунар Солскяр заради решението му да остави Кристиано Роналдо на скамейката в двубоя с "Евертън" (1:1) от Висшата лига.

"Червените дяволи" записаха пореден домакински провал. Роналдо влезе в 57-ата минута, но не успя да помогне на тима си да вземе трите точки.

На "Олд Трафорд" присъства шампионът на UFC Хабиб Нурмагомедов (както и Юсейн Болт), който поговори с Алекс Фъргюсън и други ВИП гости в ложите след двубоя.

В Инстаграм профила на боеца е публикувано видео с част от разговора между двамата. Чува се как шотландецът казва на Нурмагомедов, че "карамелите" са получили допълнителна увереност, виждайки, че №7 не е в титулярния състав.

Роденият в Дагестан руснак му припомня, че Роналдо е влязал в игра.

На което легендата отговаря, че "винаги трябва да започваш мача с най-добрите си играчи".

След това Нурмагомедов, който е приятел с Роналдо, пита Сър Алекс за здравословното му състояние. Отговорът е "добро". На свой ред Фъргюсън се интересува от Нурмагомедов, който му казва, че е приключил със спорта. Тогава се включват и други гласове, които питат шампиона за доскорошния му съперник Конър Макгрегър, между другото, също е почитател на "Манчестър Юнайтед". 

Нурмагомедов е запален по футбола, често играе, дори има договор с "Легион Динамо" от Махачкала. Това също е тема на раздумката на "Олд Трафорд".

Повечето анализатори на Острова изразиха открито неодобрение с хода на Солскяр за Кристиано. Счита се, че норвежецът е поставен под напрежение заради недоброто представяне на "Юнайтед" напоследък - предвид звездната селекция. И дори се спекулира, че може да бъде уволнен.

Засега клубът опровергава тези спекулации, заявявайки, вече неколкократно, че близкото бъдеще на клуба е свързано със Солскяр.