Президентът Румен Радев е трябвало да откаже подписване на указа за назначаването на Иван Гешев като главен прокурор, след което да подаде оставка и да бъде преизбран с голямо мнозинство.

Такова мнение изрази в ефира на БНТ председателят на сдружението "Ние идваме" (наследник на Отровното трио) Николай Хаджигенов, коментирайки предстоящия президентски вот и кой ще подкрепи сдружението. 

"Румен Радев не направи нищо срещу (Иван) Гешев. Нищо смислено. Не казвам, че стои срещу правосъдната реформа. Той имаше един единствен полезен ход. Трябваше да не подпише указа на Гешев. Трябваше да обясни на хората защо не го прави и трябваше да подаде оставка. Тогава щеше да бъде преизбран с 200%. Буквално", посочи ексдепутатът от ИБГНИ. (Радев отказа да го подпише указа веднъж, но по конституция има право само на един отказ и така се наложи все пак да го издаде, б.р.). 

Като основен опонент на Радев Хаджигенов обяви не ректора на СУ проф. Анастас Герджиков, а председателя на ВКС Лозан Панов. Дали "Ние идваме" ще подкрепи Панов, Хаджигенов не заяви категорично. В момента течал процес по допитване сред членовете и симпатизантите на сдружението. Макар още преди дни адвокатът даде да се разбере, че везните клонят към Панов, а днес допълни, че би искал да го види на дебат със сегашния държавен глава. Симпатизирал и на двамата и щял да вземе личното си решение в последния момент.

Иначе, коалиционния партньор на "Ние идваме" - движението "Изправи се БГ" на Мая Манолова, не само подкрепи Радев, но и негови представители станаха част от инициативния комитет за издигането му. 

Искания към Радев срещу подкрепа от "Ние идваме" нямали. Това било "търгашество за примитивни цели", смята Хаджигенов.

"Герджиков какво точно прави там? Освен, че ще измие срама от очите на ГЕРБ и ще отнесе каквото може в негативен план. От него няма никакъв смисъл. Точно колкото смисъл имаше от Цецка Цачева. Никакъв", заяви и по адрес на професора, подкрепен от бившата управляваща партия, Хаджигенов. 

Като "шубе" определи пък той факта, че ГЕРБ не издига партиен кандидат и атакува персонално лидера Бойко Борисов.

"Защото Борисов ще загуби, а него го е страх. И това е чудесно. Примитивен страх. И утре кажат като ДПС "Делян Пеевски не е от наш'те" - "Ми той Герджиков е гражданска кандидатура, ние само го подкрепихме, случва се".