Финалът на тенис турнира "София оупън" в столичната зала "Арена армеец" е възможно най-желаният от феновете и специалистите - шампионът Яник Синер срещу Гаел Монфис.

Те са съответно №1 и №2 в схемата, а с показаното в столицата ни се видя, че са и най-добрите в надпреварата тази година. За първи път в историята актуалният шампион (Синер, №14 в световната ранглиста) ще защитава титлата в прекия сблъсък за трофея. 

А Монфис (№20 в света), който пропусна миналогодишното издание заради контузия, а през 2019-а бе полуфиналист, ще опита да прибави още едно голямо отличие - 11-о от ATP тура.

Това ще е четвъртият мач помежду им, италианецът води с 2:1. На US Open наскоро той измъкна победа с 3:2 сета.

В първия полуфинал днес Монфис преодоля Маркос Хирон (САЩ) - 7:5, 6:0. Както личи от резултата, интересен бе само първият сет. Хирон проби първи и дръпна, но французинът върна пробива и реши спора без тайбрек. След това нямаше проблеми.

По-интересно се разви вторият полуфинал, в който Синер победи сърбина Филип Краинович - 6:3, 7:5. Той бе тенисистът, показал повече постоянство в срещата. Във втория сет Краинович си осигури аванс с брейк и при 5:3 сервираше за изравняване на общия резултат. Бе пробит обаче на нула, а шампионът направи серия (от 2:5), в която не изгуби и гейм до края.

Третата ракета на Сърбия получи контузия на глезена при 5:5, така в заключителния гейм изобщо не можа да се противопстави на Синер, завършил по впечатляващ начин - със силен сервис гейм.

Финалът в неделя е от 16:30 часа.