И ето, че сме в разгара на президентската кампания. Всички кандидати са ясно назовани с изключение на кандидата на ДПС, но това също си е традиция (обикновено техният кандидат не е този, който са издигнали, нито онзи, когото всички подозираме, но вече и на това не се учудваме), така че стартът е даден. 

И откъде да започне предизборната кампания за български президент, баща на нацията и обединител на необединимото, ако не от Копривщица – люлката на българщината? Та гледам одеве един репортаж от Копривщица и веднага решавам, че с него откриваме официално предизборната кампания. То и какво друго да си помисли човек, де? Става дума за фекалии. Много фекалии. Имали си хората проблем с канализацията и редовно плували в л..на  Ще кажете сега, много важно, гаче ли само те в ла..а плуват, всички сме затънали до шия. Но копривщенци не са всички. Те са символ на българщината, на борбата, на революцията. Затова и репортажът за канализацията по телевизията се излъчва на фона на копривщенски революционери, въстанали срещу игото на ВиК, местните власти и песъчливата почва, която задръства отходните тръби. Зад силно разтревожения репортер са се строили хора, облечени в народни носии, як балканджия развява българското знаме, а местната духова музика дискретно озвучава фекалните новини с „Боят настана“, изпълнен на туба.

Какво друго да е този репортаж, ако не старт на политически битки по български – лайна, знамена, цървули....

Откакто е известен съперникът на Радев от ГЕРБ кампанията гори с пълна сила и в социалните мрежи. Такива люти клетви, толкова цветисти ругатни, горещи страсти и убийствени драми не бе имало от анексията на Крим. Само тогава човек можеше да прочете във фейсбук диалози като следния:

-       Абе, боклук гербаджийски! Да пукнеш дано, да ти изсъхне ръчицата, с която ще пуснеш бюлетина за тоя измамник в ректорска тога Герджиков, който си е енедесеварски гербав депесар и всички го знаем.

-       Долен комунист, подлога генералска, пак ли ще ни избивате, пак ли ще ни забранявате да гласуваме, пак ли ще тъпчете демокрацията, бе, а? Ще ви избесим до един на площада.

-       Окрадохте България!

-       Може и да сме крали, ама не колкото вас, вие се оляхте, бе!

-       Некадърни ли ни нарече? Комунист!

-       Ти си комунист!

-       Турска подлога!

-       Ти си турска подлога!

-       Жена ти е к...а!

-       А твоята е пе...аст!

Та, попадайки на стотина такива разговора, аз лично започнах да изпитвам лек скептицизъм към идеята, че трябва да си изберем президент-обединител. Това, ако се обедини в едно, нещата ще излязат от контрол.

Както винаги, рефер на тоя убийствен мач, са ДПС. Както вече уточних още в началото, старата депесарска поговорка гласи: „Кандидатът, който издига ДПС, не е кандидат на ДПС. А кандидатът, който не е издигнат от ДПС, вероятно е кандидат на ДПС“. Не го е измислил Карадайъ, но можеше.

Но аз разбирам защо ДПС не се включват в калните борби така усърдно. От една страна те както винаги са по ложите и залагат на поне два коня в надбягването, не се запрягат сами в каруцата. От друга обаче си имат и по-належащи проблеми. Като например закона „Магнитски“. Дето спря кранчето на Пеевски. 

Да припомня на неизкушените от новините. САЩ санкционираха няколко български политици за корупция, сред тях и господина Пеевски, депутат и креатура на ДПС. Американците обявиха, че забраняват всякакви сделки на американски банки и фирми с въпросното лице. Както и на фирми, които имат сделки с американски банки и фирми. Тоест, ако искаш да правиш бизнес с нещо американско, не трябва да правиш бизнес с нищо Пеевско. Изборът кого да предпочетеш за бизнеспартньор е свободен. За родината този закон Магнитски се оказа доста коварен по простата причина, че то почти няма държавна фирма, у която въпросният господин Пеевски да не се е отърквал. Това от една страна. А от друга – американската икономика се оказва много голяма икономика, всички предпочитат да си правят сделките с нея, а не с нашия господин. Що така не знам, ама е факт.  

И така, капиталистите притиснаха в ъгъла Пеевски и чрез него гаранта на етническия мир в България и те вече не могат да си плащат сметките. Колегата на Пеевски господин Хамид Хамид неколкократно изплака проблема: „Лишиха хората от възможността да посрещат насъщните си нужди“.

А те, насъщните нужди на Пеевски и ДПС не са като моите и вашите. Ние се задоволяваме с хляб, ракия, Азис и пари за ипотеката, ама те са хора на духовното. Живеят с размах. Пристанища, хотели, подпорни стени, хеликоптери, летящи чинии, банки, вестници, телевизии, Цветелина Янева, пушки, гранати, цигари, телекомуникации.... И сега изведнъж – Магнитски! Ми то цялата инфраструкутра в България ще се срине така. Кой ще ни строи язовирите? Кой ще ни пише новините? Кой ще ни вземе банките??? КОЙ?

И оня комунист Рашков пък веднага се възползва от хода на американците и клъцна квотата на Пеевски в разузнаването. Горкият Делян! Първо майка му се отказа от него, а после и бащиците от разузнаването. А той, дето се вика, ни яхтата може да си плати, ни тока. Истински Гаврош. Дано Цвети устиска на трудностите и не му бие шута и тя, че знаем ги ония жени, дето, докато ти върви бизнесът, си „Мечо“, а като фалираш ставаш „свиня мръсна“!

За мен пред Делян и ДПС има само един ход. Да го издигнат него за президент. Ще мобилизират структурите по места, ще припомнят на колегите си в политиката разни неприятни неща от личния им живот, за които имат банкови извлечения и порноснимки, и ето ти още на първи тур президент с 99,9%.

Да ги видим тогава американците, смеят ли да лаят срещу българския държавен глава. Ще ги почнем от Копривщица и ще ги газим до Кънектикът. С гайди, дудуци, цървули, черешови топчета и български байряк! Смърт на тирана! Долу султана! О, пардон, това последното да се зачеркне. 

„Боят настава, тупат сърца ни,

ето ги близо наште душмани.

Кураж, дружина вярна, сговорна.

Ний не сме веке рая покорна!

Нека с тоз удар врага да смажем,

нека му гордо, братя, докажем,

че сме строшили мръсни окови,

че сме свободни, а не робове“.