Григор Димитров победи руснака Аслан Карацев - 6:1, 1:6, 6:2 в Сан Диего, и за първи път тази година ще играе на полуфинал. За място на финала в надпреварата от ATP 250 първата ни ракета ще спори с норвежеца Каспер Рууд, който прави силен сезон и в момента е под номер 10 в световната ранглиста.

Димитров загуби от Карацев на Откритото първенство на Австралия в началото на 2021 г., за което роля изигра получена контузия.

Българинът започна мача колебливо - с две двойни грешки, но въпреки това измъкна сервис гейма си. При 2:1 той осъществи пробив, а след това направи серия и грабна сета с 6:1.

Във втория обаче, започнал след медицински таймаут, поискан от Карацев, всичко се обърна. Този път руският здравеняк дръпна с 3:1 и до края не изпусна инициативата.

В решителния сет Димитров успя да вземе изпълнен с перипетии гейм за 2:0, след което и затвърди. Карацев избегна нов пробив и намали - 1:3. В следващия гейм Григор не бе убедителен на началния си удар и представителят на Русия се възползва - 2:3.

Не се стигна до изравняване - Димитров си върна концентрацията, а опонентът му допусна грешки във важни моменти - 4:2. Това изглежда пречупи Карацев - последните два гейма отидоха на сметката на Григор Димитров, както и победата с 2:1 сета.

Другият полуфинал е между водача в схемата Андрей Рубльов и Камерън Нори.