"Тотално бедствие", "Опрени на въжетата" и "Потънали" са част от заглавията в каталунската и мадридската преса след снощното поражение на "Барселона" в Шампионската лига - 0:3 на терена на "Бенфика".

За първи път в историята Барса губи първите си два двубоя в турнира - при това с по 0:3. И може да не излезе от групата, като се има предвид, че "Байерн" едва ли ще има проблеми с първото място.

Нунеш вкара в 3-тата и 79-ата минута, а Ферейра Силва се разписа в 69-ата. Ерик Гарсия бе изгонен в 87-ата.

Според в. "Спорт" на "Камп ноу" са провели среднощно заседание, на което са обсъдени спешни мерки, тъй като отборът се представя доста колебливо и в Лигата. Не е изключено Роналд Куман да бъде уволнен, независимо че през лятото получи гаранции да води "блаугранас" и в следващия сезон.

В другия мач от група Е "Байерн" (Мюнхен) разби "Динамо" (Киев) с 5:0.

Така баварците водят с 6 точки, "Бенфика" има 4, украинците са с 1, а Барса - нула.

Доста по-интересно дасега се развива гр. F - поне досега. "Манчестър Юнайтед" можеше да загуби тежко от "Виляреал" на "Олд Трафорд", но вместо това спечели с 2:1.

След куп пропуски преди почивката Алкасер попари домакините в 53-тата. Още в 60-ата Алекс Телес изравни с прекрасно воле. Течаха последните секунди на добавеното време, когато Кристиано Роналдо напомни за себе си, успявайки някак да прокара топката в мрежата - 2:1. Това бе повторение на финала на Лига Европа, спечелен от "Жълтата подводница" с дузпи. Краят отново бе драматичен.

"Аталанта" успя да измъкне 1:0 от "Йънг Бойс" с гол на италианския национал Матео Песина в 68-ата. Домакините доминираха през второто полувреме.

"Аталанта" води с 4 т., "Йънг Бойс" и "Манчестър Юнайтед" имат по три, а "Виляреал" е с една.

Много завързана е и гр. G. "Залцбург" победи "Лил" - 1:0. А "Волфсбург" и "Севиля" завършиха 1:1, като Иван Ракитич изравни за андалусийците в 87-ата от дузпа.

Начело е австрийският шампион с 4 т., "Севиля" и "вълците" имат по 2, а "Лил" е с 1 т.

Голямото дерби на вечерта бе между "Ювентус" и "Челси" - 1:0. Торинци се справиха по-добре, а Федерико Киеза им донесе победата с прекрасен гол в 46-ата. "Челси" разочарова, като допусна второ поредно поражение с 0:1 - през уикенда загуби със същия резултат от "Манчестър Сити".

Руският "Зенит" пък даде урок на "Малмьо" - 4:0. Юве е лидер с пълен актив, следват "Челси" - 3 т., "Зенит" - 3 т., и "Малмьо" - 0 т.