Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Надяваме се, че "Продължаваме промяната" няма просто да преразпределят едни гласове, които вече са мобилизрани за промяна, а че ще мобилизрат допълнителни избиратели. Това каза пред БНТ съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Вместо да преразпределяме, да търсим разширение на общата подкрепа", призова Иванов.

Той допълни, че гледа на проекта на Кирил Петков и Асен Василев с "надежда и позитивно отношение".

"Демократична България запазва своите позиции."

Това каза Иванов по повод социологическите изследвания, които отреждат второ място на "Продължаваме промяната".

Според него заявлението на новата полит формация за постигане на леви цели чрез десни политики е просто "ярка фраза".

"Искам да видя конкретна програма. В детайлите се крие дяволът. Тогава да коментираме.

Това са общи заявки. Ние сме позитивни, готови на диалог и взаимодействие, надяваме се, че ще останем единомишленици. Прдедлагахме общо явяване, за да не се получи изкуствено противопоставяне", каза Иванов.

И допълни, че според същите тези социологически изследвания става ясно, че нито една партия няма да може да "командва". Според него трябва да се приложат "класическите техники на договаряне на коалиции и компромиси, които обаче са в интерес на хората и в постоянен режим на отчетност".

"Не коцентрация на власт", изтъкна Иванов.

Според него трябва да има различно управление не само като лица, но и като логика, свързана най-вече с отговорността пред обществото.

"Да има много ясни програмни ангажименти за модернизацията на страната.  България има огромен потенциал, но за да се отключи, трябват реформи, някои от тях ще бъдат трудни", каза Иванов.

Той бе категоричен, че трябва да има ясни мнозинства - постоянни, а не плаващи.

"Германските модели често се оказват доста добри. Това е моделът на развитите демокрации", каза още Иванов.

И допълни, че "Демократична България ще бъде гарант за подобен модел за конструиране на управлението, наблягайки отново върху отчетността пред обществото.

"Малко акцент върху отчетността. Да гарантираме ясната отговорност. Не просто как ще раздадем едни пари, а как ще бъдат произведени", поясни Иванов.

Той отново не отговори конкретно на въпроса - кой ще е кандидатът за президент на "Демократична България".

"Стуацията е безпрецедента, съвместяването на избори означава, че трябва да се решават заедно. Нашият важен приоритет е да изпълним своята уникална функция, мисия, да фокусираме противопоставянето срещу всяка концентрация на власт, което е предпоставка за корупция", коментира Иванов.

И допълни:

"Задачата ни е по-голяма, явяването на едните и другите избори е само тактически въпрос. Да изпълним ролята на сдържащата сила. Да казваме не само какво да се прави, но и какво да не се прави. Само "Демократична България" може да изпълни тази функция.

Ситуацията е сложна, обсъждаме различни варианти. Когато имаме готовност, ще го обявим."

Според Иванов трябва да се избегнат "лидерски проекти от кандидат-спасители, да заместят Бойко, Доган, да концентрират власт в себе си".

"Проблемът не е как да махнем Борисов - той приключи", убеден е Иванов.

Коментари

Калин

Христо Иванов прави изявления, дава напътствия като Далай Лама ! Кой хак ще гласува, какво да се избегне, кое да се промени едва ли е нещо, което има огромна електорална тежест. неговото постоянно бла-бла-бла, едва ли ще променят нещата, които си вървят по свой път, и не зависят от него !

Бля-бля....

Освен ъъъъъъ, ааааааа, ъъъъъъъ и ръмжене, нещо друго да е излязло от устата на този юридически неграмотен брадат плъх?

Герберащината

Фори тъпото...класически герберастки неграмотен плъх

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.