От неоснователни полицейски репресии срещу членове на ГЕРБ се оплака Екатерина Захариева по време на есенната сесия на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Като депутат в последния парламент Захариева бе избрана като представител на България в ПАСЕ заедно с Димитър Гърдев (ИТН) и Стефан Тафров (ДБ). ПАСЕ обсъди на пленарно заседание последната наблюдателна мисия на парламентарните избори у нас и това даде повод на депутатката от ГЕРБ да повдигне въпроса.

"Многократно (последния път преди три дни) служебният министър на вътрешните работи посочва, че има данни за опит за купуване на гласове от наши симпатизанти. В същото време няма нито едно образувано досъдебно производство за нарушение на изборните превила на наш член и симпатизант, въпреки че са претърсвани, привиквани и репресирани хиляди наши членове”, заявява Захариева.

Тя заяви още, че целта на Рашков е да попречи симпатизантите на ГЕРБ за работят за предизборната кампания на партията и така да намалят резултата на бившите управляващи на вота. 

Според нея има недоверие на гражданите към машинното гласуване.

До момента Бойко Рашков е заявявал публично, че са правени предупредителни протоколи преди изборите на 10 200 души и че това е законова практика и не е упражнявано насилие над никого. Според него има 93 наказателни производства за нарушаване на изборните права на гражданите.