Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Христо Стоичков се просълзи два пъти по време на днешното отбелязване на вековния юбилей на родния му клуб "Марица", предаде Plovdiv24.bg. Камата се разплака, когато подари реплика на "Златната обувка" на един от първите си треньори (по лека атлетика) - Георги Георгиев.

"За мен е чест и удоволствие. Обичам го този човек! Той ме направи бърз, той ми показа как трябва да се бяга във футбола. Ще съм му признателен, докато съм жив. Тази "Златна обувка" нямаше да я спечеля без него", заяви Стоичков, след което прегърна Георги Георгиев.

След това той подари реплики на "Златната топка" на първия си треньор в "Марица" Огнян Атанасов, на своя кум Атанас Узунов, както и на собственика на клуба Христо Христов.

Стоичков се разплака за втори път по време на приятелския мач между ветерани на "Марица" и отбор, съставен от пловдивски футболни звезди. По негово настояване двубоят бе прекъснат в 3-ата минута, за да се отдаде почит в памет на Трифон Иванов.

Цялата публика и всички футболисти на терена започнаха да ръкопляскат, докато Христо Стоичков бе клекнал.

Под звуците на официалния химн на "Марица", клубното знаме бе носено от олимпийския шампион по вдигане на тежести Асен Златев. Той бе придружен от други две големи легенди на пловдивския спорт - олимпийската вицешампионка по волейбол Анка Узунова и олимпийската бронзова медалистка по баскетбол Ангелина Михайлова.

Голямо шоу предизвика двубоят между ветерани на "Марица" и отбор, съставен от пловдивски футболни звезди, който бе ръководен от Атанас Узунов. Стоичков бе с капитанската лента на "Марица", а негови съотборници бяха Костадин Видолов, Красимир Чомаков, Александър Александров-Кривия, Румен Христов-Ромарио, Красимир Димитров, Запрян Раков, Иван Кочев и други.

Отборът на пловдивските звезди бе с треньор Христо Бонев и в него участие взеха Георги Иванов-Гонзо, Александър Тунчев, Марин Бакалов, Дончо Донев, Здравко Лазаров-Електричката, Данаил Бачков, Лилчо Арсов, Марчо Дафчев, Светослав Петров и др.

На стадиона бяха още Петър Зехтински и Николай Киров-Белия.

Клубът изказа признателност към своите легенди - бивши спортисти, треньори, деятели, които получиха индивидуални почетни знаци.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.