Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Италиански съдия в Сардиния освободи бившия регионален премиер на Каталуния Карлес Пучдемон, който беше арестуван вчера, предаде италианската агенция АНСА, цитирана от БТА.

Съдия Плиния Азена изтъкна, че арестът на Пучдемон при влизането му в Италия, който е извършен въз основа на европейска заповед за арест, издадена от Испания, е законен.

Но след като прокуратурата се съгласи, че не е необходимо Пучдемон да бъде държан в затвора или да му се налага мярка домашен арест, поради съображения за сигурност, съдът разпореди неговото освобождаване.

Сега остава да се изясни дали Пучдемон следва да бъде предаден на Испания. До вземане на решението той няма право да напуска Сардиния. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.