Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

12,75 на сто (234 души) от новорегистрираните случаи са на ваксинирани хора. 

Това сочат данните на Единния информационен портал, където вече има три допълнителни елемента - процент на заразените, на хоспитализираните и на починалите ваксинирани за последните 24 часа.

От починалите за последните 24 часа шестима са били ваксинирани.

От новопостъпилите в лечебни заведения - 59 пациенти са имунизирани (процентът е 8,6 на сто).

Няма обаче информация за придружаващи заболявания - какви и дали - на хоспитализираните и починалите хора със завършен ваксинационен курс, няма данни и за възрастта им. Не се съобщава също така и кога са ваксинирани - в България имунизацията започна в началото на годината и е напълно възможно броят на изградените антитела да е намалял при хора, които са получили дозите си преди осем месеца. 

В България от вчера вече има готови насоки кои са рисковите групи, за които се препоръчва допълнителна доза ваксина.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.