На фона на завишен интерес към полицейската професия, СДВР обявява конкурс за назначаване на 95 нови полицаи. Срокът тече от днес до 8 октовмври.

"От 24.09.2021г. до 08.10.2021г. включително, всеки работен ден от 09.00ч. до 12.00ч. и от 14.00ч. до 17.00ч., може да подавате необходимите документи на централния вход на сградата на СДВР в гр. София, ул. „Антим I” № 5", пишат оттам. 

Кандидатите подават заявление за участие в конкурса (по образец), попълват анкетна карта и представят следните документи:

1.1. Лична карта (за сверяване);

1.2. Нотариално заверено копие на диплома за завършено средно образование (при издадена диплома от чуждестранно учебно заведение – удостоверение за признато образование);

Повече подробности се дават на сайта на МВР. Оттам става ясно, че вакантните длъжности са:

за районните управления:

- полицай - старши полицай – 37 (тридесет и седем) вакантни длъжности;
- полицай - старши полицай (водач на патрулен автомобил) – 16 (шестнадесет) вакантни длъжности;
- младши полицейски инспектор – 27 (двадесет и седем) вакантни длъжности.

и за отдел „Специализирани полицейски сили“ старши полицай – 15 (петнадесет) свободни места.

Сред изискванията са още да са дееспособни физически лица, да имат само българско гражданство, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер (независимо от реабилитацията), да не са привлечени като обвиняеми или да не са подсъдими, да не са по-възрастни от 40 (четиридесет) години към датата на обявяване на конкурса и др.

На този линк може да откриете още подробната заповед на министър Бойко Рашков, както и образец на заявление за участие в конкурса.