С послания за държавния апарат, който мракобесно и по комунистически репресирал хората - зад "маската" на борба срещу купуването на гласове, тръгва предизборната кампания на ДПС.

Днес от Движението се регистрираха за участие в и двата вида избори, но коя ще е кандидат-президентската двойка така и не стана ясно. Защото вместо коментар по същество, лидерът Мустафа Карадайъ на висок глас разигра пред медиите монолог - по същество обвинение в полицейски произвол от вота през юли, осъществен от вътрешния министър Бойко Рашков с опеката и даже може би "указанията" на президента Румен Радев. За който произвол досега (не стана ясно защо) от ДПС мълчали.  

След като поговори малко за това, че президентът трябва да е обединител, а не разединител на нацията, Карадайъ си дойде на думата - как на изборите през юли сме видяли "комунистически прийоми". И показа папка със сигнали, която заминавала за Брюксел - за полицейски произвол. Тогава, по думите на лидера на ДПС, и медиите мълчали. Но пък и от партията "не сме дали много гласност". 

"Сега в момента призивът ни към всички български граждани е да дават гласност за закононарушения и на всеки полицейски произвол от органите на реда, които действат по заповед на вътрешния министър, назначен от..., щото е служебен - назначен от президента Радев", започна Карадайъ.

И извиси още повече глас:

"Президентът Радев няма как да не знае, а може и да участва в указанията към служебния министър Рашков, който абсолютно съзнателно и целенасочено погазва конституионни права на български граждани от една страна, ограничавайки ги включително и да могат да гласуват с органите на реда. А от друга страна нарушава и човешки права на български граждани! Човешки права! Унизява български граждани и има достатъчно факти. Следене, унижение, събличане на хора, обиски по домове, обиски по коли, обиски на улицата, хора на земята! Това е партиен апарат! Това са ни областни председатели, общински председатели, местни председатели, членове на областен съвет на ДПС, членове на общински съвети на ДПС, членове на местни съвети на ДПС, членове и ръководители на младежката ни организация, кандидати за народни представители от изборите през юли. Това са кметове на общини и служители в местната власт, това са кметове на населени места! Под благозвучното "борба с купуването на гласове"!"

Разбира се от ДПС били "категорично против купуването на гласове и борба трябва да се води, но не с противозаконни методи и средства"; "не органите на реда и държавния апарат като цяло да се ползва в услуга на едни партии и против други партии". След което Карадайъ направи паралел между ГЕРБ и Радев - през април бившата управляваща партия ползвала държавния апарат за репресии, и сега кабинетът на президента правел същото. От Движението отправили питане към Рашков за случаите на МВР проверките, получили отговор, че е имало над 10 000, но документи не били приложени - оплака се лидерът. Още си чакал документите.

"Но независимо Радев дали ще го няма или има, независимо Рашков дали ще го няма или има, независимо Карадайъ дали ще го няма или има, България ще има и 47-мо, и 48-мо, 40-о, 50-о и така нататък Народно събрание! И в 47-мото, и в 48-мото, и в 40-ото, и в 50-ото и така нататък Народно събрания ДПС участва. Всеки произвол и полицейщина ще бъде проверяван!", продължи в същия дух Карадайъ.

Журналистите пак опитаха да разберат коя ще е президентската двойка на ДПС и накрая лидерът обяви, че... днес тепърва предстои онлайн заседание на ръководните органи. След което продължи "по темата".

"Но, към Радев и Рашков се обръщам: с мракобесни и комунистически прийоми - не е почтено и достойно да печелиш избори и да се отнасяш към своите политически опоненти! Благодаря ви!"

С което сложи точката на коментара относно регистрацията на партията за избори.