Изтеглихме победителите в играта на списание „Клуб Z“. През септември голямата награда бе осигурена от издателство „Прозорец“ - „Стоманена лодка, железни сърца“ от Ханс Якоб Гьобелер.

"Стоманена лодка, железни сърца"

* * *

През Втората световна война стотиците немски подводници на вахта в дълбините са най-голямата заплаха за корабите на съюзниците. Но и подводният флот заплаща жестока цена: от 863 немски подводници, участвали в бойни операции, са унищожени 753 и с тях загиват около 32 000 подводничари. Ханс Гьобелер е един от малцината оцелели от екипажа на немската подводница U-505. „Стоманена лодка, железни сърца" е неговият разказ за плаването му на борда на подводницата.

U-505 е засечена на 4 юни 1944 г. от американска тактическа група. Заедно с нея в ръцете на съюзниците попадат шифровъчната машина „Енигма", секретните кодови таблици и бойните дневници. Но това е и уникалният шанс на U-505 да оцелее. От 1989 г. до днес хиляди посетители я разглеждат в Чикагския музей на науката и индустрията.

* * *

​Ето и кои са победителите:

Hristo Stefanov - „Стоманена лодка, железни сърца“ от Ханс Якоб Гьобелер, издателство „Прозорец“;

Asen Spasov  – един абонамент за списание „Клуб Z“ (бр. 8 и 9 за 2021 г.);

Ne Do – един брой на списание „Клуб Z“ (бр. 9 за 2021 г.).

За да получат наградите си, късметлиите, които спечелиха, е достатъчно да изпратят съобщение във Facebook страницата на www.clubz.bg или на списание "Клуб Z" в рамките на 30 дни след обявяването им. Оставете ни телефон, за да се свържем с вас, или направо ни напишете адреса си, за да ви изпратим наградата.

Допълнителна информация може да бъде получена на телефон 02/4 055 055, или на e-mail: office@clubz.bg.

Честито на победителите! А на останалите – късмет другия път.

Следващата ни игра започва на днес.