Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Френският президент Еманюел Макрон днес дискутира сътрудничеството в Индо-Тихоокеанския регион с индийския премиер Нарендра Моди, предаде Ройтерс, като се позова на канцеларията на френския президент.

Телефонният разговор между двамата лидери се проведе в момент, когато Франция се опитва да се справи с последиците от анулирането от Австралия на поръчка на френски подводници на стойност 40 милиарда долара.

Дискусията между Макрон и Моди е засегнала и други теми, сред които кризата в Афганистан.

Австралия съобщи миналата седмица, че ще прекрати сделка от 2016 г. с френската компания "Навал груп" за построяване на флотилия от конвенционални подводници и вместо това ще построи най-малко осем ядрено задвижвани подводници с американска и британска технология, след като сключи тристранно партньорство в сферата на сигурността със САЩ и Великобритания.

Франция нарече оттеглянето на Австралия от първоначалната сделка за подводниците "нож в гърба" и няколко дни по-късно отзова посланиците си от САЩ и Австралия.

Китай от своя страна осъди новия Индо-Тихоокеански съюз за сигурност между САЩ, Великобритания и Австралия и предупреди за опасност от надпревара във въоръжаването в региона.

 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.