Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лавата от вулкана Кумбре Виеха на канарския остров Ла Палма в Испания погълна около 100 къщи в три населени места, а близо 6000 души бяха евакуирани без да има данни човешки жертви, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

После тя е забавила скоростта си и не достигна вчера вечерта водите на Атлантическия океан, както бе прогнозирано.

Огненочервеният поток тече бавно със скорост от 300 метра в час, допълва в. "Паис". Първоначално се смяташе, че той напредва със 700 метра в час и имаше опасения, че още вчера ще започне да се влива в океана, след което ще последват експлозии, допълва Франс прес.

Кумбре Виеха изхвърля колони пепел и дим на стотици метри височина и между 6000 и 9000 тона серен диоксид на ден. Досега е изхвърлил 20 000 тона серен диоксид. Засега въздушното пространство над острова не е затворено.

Вчера вечерта се отвори нова пукнатина, през която започна изтичане на лава. Това доведе до нова евакуация на хора.

В социалните мрежи се завъртяха впечатляващи кадри от потоците от лава, достигащи десетина метра височина, подпалващи дървета и заливащи пътища. На някои кадри се вижда как лавата нахлува през отворени прозорци на къщите.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.