Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Фирмата "Сиела Норма" е готова да достави 5000 машини за гласуване на цена от 5200 лева на устройство, което прави обща сума от 26 млн. лева. Това става ясно от писмо изпратено до Централната избирателна комисия (ЦИК).

Фирмата е готова да осигури логистиката на машинния вот на 14 ноември срещу 13,5 млн. лева, което включва и транспорт на машините в чужбина.

"Сиела Норма" обаче има финансови претенции към ЦИК. Емил Войнов, заместник-председател на ЦИК, ги представи пред членовете й:

"Тъй като според тях 9600 машини са тяхна собственост, искат да им платим наем за използваните на 11 юли машини в размер на 14,4 млн. лева. В случай, че ЦИК не притежава машините към 14 ноември, предлагат да ги дадат под наем на цена по 1500 лева на устройство за всеки тур поотделно и искат да им заплатим 543 000 лева за наем на склада".

До 17 ч утре е срокът, в който "Сиела Норма" да представи в ЦИК оферта по обявената обществена поръчка за логистиката и техническото обслужване на машините за гласуване на изборите на 14 ноември с евентуален втори тур на президентските избори. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.